Όταν κάποιος βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, θα πρέπει να ελέγχει τις θερμίδες που καθημερινά προσλαμβάνει μέσα από τα τρόφιμα που καταναλώνει, ακόμη και από τα φρούτα.
Ένα θέμα που τίθεται το καλοκαίρι είναι τι εννοούμε λέγοντας «ένα φρούτο», καθώς οι μερίδες είναι λίγο σχετικές. Το χειμώνα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς τα φρούτα είναι από μόνα τους πιο μεριδοποιημένα και μιλάμε για ένα μήλο, ένα πορτοκάλι κ.λπ. Το καλοκαίρι, όμως, τα πράγματα είναι λιγότερο σαφή.
Και ένα κλασικό παράδειγμα είναι το καρπούζι. Δροσερό, γευστικό, ξεδιψαστικό!
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, το καρπούζι δεν είναι πολύ παχυντικό, γιατί περιέχει πολύ νερό. Σαφέστατα και περιέχει ζάχαρη, ή καλύτερα σάκχαρα, όπως και όλα τα φρούτα, κι αυτό δεν είναι κάτι που το καθιστά πιο παχυντικό. Μια μεγάλη φέτα καρπούζι, περίπου 300 γρ. χωρίς τη φλούδα ή 400 γρ. με τη φλούδα, αποδίδει περίπου 100 θερμίδες και μπορεί να θεωρηθεί ως «ένα φρούτο».
Αν, λοιπόν, έχετε στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμά σας ένα φρούτο, μπορείτε να βάλετε μια μεγάλη φέτα καρπούζι. Ακόμη, ο συνδυασμός του με λίγο τυρί μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική, διαιτητική και αρκετά πλήρη επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό.
Πάντως, όταν το καθαρίζετε, κρατείστε στο κομμάτι σας λίγο από το λευκό ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα, καθώς είναι πλούσιο στην ουσία κιτρουλίνη. Η κιτρουλίνη προκαλεί διαστολή των αγγείων και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην καλή τους λειτουργία.
ΠΗΓΗ:E-Radio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου