Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Sacura: Η εκπληκτική λίμνη με τις κερασιές!


Η λέξη «sacura» σημαίνει στα ιαπωνικά «κερασιά» και καθώς ολόκληρη η περιοχή της λίμνης είναι γεμάτη από τα συγκεκριμένα δέντρα ονομάστηκε λίμνη Sacura ή αλλιώς «λίμνη με τις κερασιές»!
Στην περιοχή Ubuyagasaki της Ιαπωνίας ένας μικρός παράδεισος σε έντονο… ροζ χρώμα κάνει την εμφάνισή του κάθε άνοιξη, αναμένοντας τους χιλιάδες επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό τοπίο.
Δεκάδες κερασιές ανθίζουν «χρωματίζοντας» τρόπον τινά ολόκληρη την περιοχή καθώς όλα αποκτούν μια έντονη ροζ απόχρωση. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γαλάζιο της λίμνης το τοπίο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από καβαλέτο διάσημου ζωγράφου!
Τα χρώματα διαδέχονται με μεγάλη ταχύτητα το ένα το άλλο, ανάλογα με την εποχή, με αποκορύφωμα τα μέσα Απριλίου όταν οι επισκέπτες βλέπουν μπροστά τους ένα απίθανο θέαμα.
ΠΗΓΗ:perierga.gr

Πώς να μη μυρίζουν τα χέρια σου όταν καθαρίζεις ψάρια!


Ένα μυστικό που θα σε κάνει να τρως ψάρια πολύ συχνότερα...
Ο καθαρισμός των ψαριών είναι μια διαδικασία που πολύ θα ήθελες να αποφύγεις. Εντάξει, μπορεί να το κάνει και ο ψαράς στη γειτονιά σου.. αλλά ίσως κάποια φορά να χρειαστεί να καθαρίσεις μόνη σου εκείνη την νόστιμη τσιπούρα. Επειδή συνήθως το σαπούνι δεν εξαλείφει την άσχημη μυρωδιά, εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλείψεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο και αλάτι. Η μυρωδιά δε θα είναι έντονη κι εσύ θα ξαναφάς ψάρι πολύ σύντομα. Πηγή: faysbook.gr

Μαγική η αποψινή βραδιά με κόκκινο φεγγάρι!!!


Ενα ξεχωριστό αστρονομικό φαινόμενο θα λάβει χώρα απόψε το βράδυ, εφόσον βέβαια το επιτρέψει ο καιρός. Οσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το φεγγάρι να περνά από το εξωτερικό άκρο της σκιάς της Γης, ένα φαινόμενο γνωστό ως σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς ή «κόκκινο φεγγάρι».
Τι ακριβώς όμως κρύβεται πίσω από αυτόν τον δυσνόητο επιστημονικό όρο; «Για να έχουμε έκλειψη Σελήνης, πρέπει αυτή να μπει στη σκιά που αφήνει πίσω της η Γη στο Διάστημα» εξηγεί ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος και συνεχίζει: «Η Γη όμως αφήνει δύο σκιές. Την κύρια σκιά, στην οποία όταν μπει η Σελήνη έχουμε ολική έκλειψη Σελήνης, και την επονομαζόμενη “παρασκιά”, στην οποία αν μπει η Σελήνη, έχουμε μια ελαφρότερη μορφή έκλειψης. Στην περίπτωση της Παρασκευής αυτό ακριβώς θα συμβεί, μια έκλειψη Σελήνης παρασκιάς». Η αυριανή έκλειψη της Σελήνης θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα λάβει χώρα στις 2.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έκλειψη παρασκιάς είναι δύο ειδών. Η μερική που θα έχουμε σήμερα, όταν μόνο το νοτιότερο τμήμα της Σελήνης θα βρεθεί μέσα στην παρασκιά της Γης και θα σκοτεινιάσει ελαφρά, και η ολική σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς, όταν το φεγγάρι μπαίνει ολόκληρο μέσα στην παρασκιά της Γης. Αυτό όμως είναι σχετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που συμβαίνει λίγες φορές κάθε εκατό χρόνια.
Η τελευταία ολική σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς σημειώθηκε στις 14 Μαρτίου 2006, ενώ η επόμενη αναμένεται στις 29 Αυγούστου 2053! Ενα ακόμη πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ορατό κυρίως από την κεντρική Αφρική, θα είναι η ολική έκλειψη ηλίου στις 3 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα, το ποσοστό του ηλιακού δίσκου που θα «κρυφτεί» στη σκιά της Σελήνης θα είναι μικρότερο από 25%.