Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα


Υλικά Για την σάλτσα σοκολάτας: 500 γρ. γάλα 500 γρ. νερό 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 67 γρ. κακάο vanhouten 67 γρ. αλεύρι 237 γρ. ζάχαρη Για την την πατισερί: 100 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αυγά 500 γρ. γάλα 22 γρ. κορν φλαουρ 1 βανίλια 22 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το στήσιμο: 50 γρ. ξύσμα λεύκης σοκολάτα 10 λεπτά πουράκια 5 μπάλες παγωτό βανίλια 5 μπισκότα τις αρεσκείας μας Εκτέλεση Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, το γάλα και τη μισή ζάχαρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι και τα ομογενοποιούμε. Όταν βράσει το γαλα, το νερό και η ζάχαρη, το ρίχνουμε στην ζάχαρη στο κακάο και στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Έπειτα, βάζουμε στο ψυγείο σε σκεύος για να κρυώσει (30-40 λεπτά). Για την πατισερί: Βάζουμε, το γάλα και μισή ζάχαρη βράσουν, για 10 λεπτά. Την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, τα ομογενοποιουμε, σε πολύ στεγνή κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο, λίγο τα αυγά και ομογενοποιούμε με σύρμα. Μόλις βράσει το γάλα με την ζάχαρη, το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κοχλάσει, περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει σε σκεύος στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου